mobil web-app

Screenshot from 2013-02-08 23:46:39I december 2012 gik jeg på kursus i den ædle kunst at producere mobile web-applikationer. Web-apps har den store fordel at de er baseret på almindelige web-teknologier som HTML, CSS og Javascript. Dermed kan applikationerne umiddelbart anvendes på alle de forskellige mobile platforme. På kurset hos IT-kompetence anvendte vi frameworket jQuery Mobile, der muligvis ikke det mest avancerede, men det er rart at arbejde med, dokumentationen er god, og kræver ikke mange forhåndskundskaber.

På kurset producerede jeg denne applikation (hav tålmodighed – app’en loader alle kortlagene fra start, så det er rimelig tungt). Den er et remake af de web-præsentationer om de historiske matrikler i København, som jeg tidligere har arbejdet med. Foruden jQuery benytter jeg også javascript-biblioteket OpenLayers – og det er bestemt et bekendtskab jeg kommer til at udvide. Applikationen fungerer fint på en PC, men kort- og app-navigation er optimeret til touch.

(edit: Jeg har deaktiveret to af kortlagene, hvilket dramatisk har forbedret performance. GeoJson laget har problemer med projektionen – laget er placeret sydøst for Nancy, Frankrig)

Leave a Reply