Projekter

I regi af Historisk Kortlægning har jeg arbejdet med disse projekter:

Sagsbehandlerkort

Kortportal til visning af en række ortofotos og historiske kort, der anvendes i forbindelse med tilsyn med beskyttede sten- og jorddiger. Portalen er udviklet med det formål at lette mit eget arbejde, men portalen er anvendelig og tilgængelig for alle. Selve portalen kan vise en række aktuelle og historiske ortofotos, højdemodeller og topografiske kort. Desuden indeholder portalen links til eksterne geokodede ressourcer for historiske kort og fotos fra SDFE, Kongelige Bibliotek og Google (streetview). Link

Flugten 1943

Om jødernes flugt til Sverige i 1943. Københavns Stadsarkiv udarbejdede et formidlingsprojekt, der fokuserer på jødernes flugt til Sverige i oktober 1943 i anledning af 70-året herfor. Historien fortælles igennem citater fra de personer der oplevede situationerne på nærmeste hold, som kilder fra forskellige myndigheder og institutioner. Indgangen til materialet er geografisk, og det er her min hovedopgave ligger. Teknisk anvender projekter Leaflet til både redigering og præsentation.

Projektet blev offentliggjort 26. oktober 2013. Udforsk selv projektet her.

Stednavne i Sydslesvig

Afdeling for Navneforskning ved Københavns Universitet gennemfører i øjeblikket et pilotprojekt med udgangspunkt i afdelingens snart 100 år gamle samling af stednavne fra Sydslesvig. Unikt for denne samling er at stednavnene er ekstraordinært præcist lokaliseret ved notationer på en række kort. Min opgave i denne sammenhæng er digitalisering af et udvalg af disse kort.

portfolio01
portfolio02
portfolio03